Zware frontale botsing langs afritweg in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Zaterdag omstreeks 17.30 uur heeft zich langs de E403-afritweg in Torhout een zwaar verkeersongeval voorgedaan. Er vielen als bij wonder geen doden.

In het natte weer raakte een 23-jarige jongeman uit Ichtegem, die in de richting van Torhout reed, even met zijn auto van de weg af en begon te slippen. Hij kwam frontaal tegen de auto van een 35-jarige man uit Izegem terecht, die aan het tollen ging en op zijn beurt door een achterliggende wagen, bestuurd door een 39-jarige man uit Meulebeke, aangereden werd. De klap was enorm. Twee wagens kwamen elk langs een kant van de afritweg in de diepe sloot terecht. Een derde auto bleef nog net op het wegdek staan.

Motorgedeelte weggerukt

Van de auto van de jongeman uit Ichtegem, die een positieve ademtest aflegde, werd het motorgedeelte compleet weggerukt, maar toch liep de chauffeur maar lichte verwondingen op. De man uit Izegem was er het ergst aan toe. Hij zat bijna een uur geklemd tussen het verhakkelde koetswerk, maar verkeerde niet in levensgevaar. De Torhoutse brandweer en de medische hulpdiensten slaagden er met engelengeduld in om hem uit zijn netelige positie te bevrijden. Ook enkele inzittenden uit de betrokken wagens werden lichtgewond.

De politie van de zone Kouter was snel ter plaatse om de drukke afritweg voor het verkeer af te sluiten. De brandweer ruimde de brokstukken op. De materiële schade was enorm.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 20 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier