Zware celstraffen voor homejackers bij Tieltse garagist

Redactie KW

Twee Serviërs en een Albanees zijn in de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld voor een brutale homejacking in Tielt. Het kopstuk, een 24-jarige Serviër kreeg 5 jaar effectieve celstraf.

Zijn 2 kompanen kregen 30 maanden en 2 jaar effectieve celstraf. Op 27 juni vorig jaar omstreeks middernacht werd een Tieltse garagist met een smoes weggelokt om een wagen op te halen in Ingelmunster. Twee gemaskerde mannen drongen intussen de woning van de garagist binnen en trokken naar de slaapkamer waar ze de vriendin van de garagist brutaal wekten en in bedwang hielden. Ze moest hen tonen waar het geld lag en de daders gingen ervan door met een handtas met 200 euro en een cheque aan toonder van 850 euro.

Reeks inbraken

Onderzoek van het telefoontje bracht de speurders uiteindelijk bij de 3 beklaagden. De 3 zijn naast de homejacking ook verantwoordelijk voor een hele reeks inbraken tussen maart en juli vorig jaar in de omgeving van Izegem. Veelal werden daarbij cafés geviseerd, waar ze met de kassa en sigaretten aan de haal gingen.

(AF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt en Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier