Zware brand in bakkerij Vermaut in de Bruggestraat (Update)

Redactie KW

Het heeft afgelopen nacht gebrand in de industriële bakkerij Vermaut in Hooglede, in de Bruggestraat. Het vuur brak uit rond 3u30 in de verpakkingsafdeling. Uit voorzorg zijn enkele huizen in de buurt ontruimd.

Rond half vier merkten de bakkersgasten die nog bezig waren in de patisserieafdeling, rook op in de verpakkingsafdeling. “Tien minuten later sloegen de vlammen door het dak”, vertelt werknemer Andy Kesteloot. De brandweer was snel ter plaatse.

De brandweer had het moeilijk met de watertoevoer en daarom werd de tankwagenketting in gang gezet. Tankwagens uit Ardooie, Lichtervelde, Izegem, Torhout en Moorslede kwamen hun collega’s van Hooglede-Gits en Roeselare te hulp. “Uiteindelijk konden we de brand beperken tot de hoek van het bedrijf waar de verpakkingsafdeling is ondergebracht”, zegt brandweercommandant Donald Withouck.

Bewoners uit de omgeving werden naar de brandweerkazerne geëvacueerd omdat gevreesd werd voor ontploffing. Om 5u30 mochten ze terug naar huis. De werknemers van de bakkerij konden tijdig het pand verlaten.

Vermaut levert ondermeer aan warenhuisketen Aldi. Het is nog afwachten welke gevolgen de brand zal hebben voor de bakkerij.
Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 23 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier