Zwaargewonde 23-jarige uit Oostkamp weer wakker na week op intensive care

Redactie KW

Jaime Desmet raakte vorige week zwaargewond bij een verkeersongeval op de E40 tussen Aalter en Beernem. Nu wacht hem een maandenlange revalidatie

“Jaime was volgens de verkeerdeskundige in slaap gevallen. Een getuige zag hem eerder op het linkervak twee keer tegen de vangrails gaan, waarna de cruisecontrole ongetwijfeld is afgeslagen en de wagen zonder remspoor rechts op de pechstrook een vrachtwagen, die met klapband geparkeerd stond, aanreed. Door het harde contact met de laadbak is zijn aangezicht helemaal verbrijzeld, maar alles onder de kin is gelukkig gespaard gebleven dankzij gordels en airbag.”

“Mijn zoon was oververmoeid”, vertelt vader Jean-Christophe. “Dag en nacht was hij aan het werk voor zijn zaak BVBA Desmet, die voor klank- en lichtfaciliteiten zorgt bij evenementen. Het is vooral door de vele wanbetalers dat hij genoodzaakt was om nog steeds meer werk op zich te nemen.”

“Woensdagnamiddag werd hij voor de eerste keer wakker op intensieve, waar hij zeker nog tot Nieuwjaar moet verblijven”, aldus nog vader Jean-Christophe. “Jaime voelde prikkels en probeerde te praten. Uiteraard wordt hij nog niet helemaal uit coma gehaald en krijgt hij nog veel verdoving toegediend. De dokters zijn realistisch en we moeten rekening houden met hersenbeschadiging en een lange herstelperiode.We zullen een andere zoon terugkrijgen, maar we zijn blij dat we hem nog tot de levenden mogen rekenen.”(PH)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier