Zwaar vervoer naar ‘t Lindeke in Sint-Eloois-Winkel moet voortaan via Gullegem

Redactie KW

Alle zwaar vervoer van en naar de industriezone ‘t Lindeke moet voortaan de verbinding met de snelweg maken via Gullegem en niet langer via Izegem. Dat werd door schepen Wally Corneillie duidelijk gemaakt tijdens de Ledegemse gemeenteraad van donderdag 12 april.

Aanleiding tot deze nieuwe regeling is volgens schepen Corneillie een beslissing van buurgemeente Izegem om alle vervoer van meer dan 7,5 ton te weren uit de bebouwde kommen, dus ook die van de Bosmolens. Daardoor kan het zwaar verkeer niet meer van Sint-Eloois-Winkel naar de N 36 en verderop naar de E 403 rijden en moet er dus een alternatief gevonden worden. De Ledegemse gemeenteraad keurde nu een verkeersreglement goed dat stelt dat het zwaar verkeer de Tuileboomstraat enkel nog mag bereiken via de Muizelstraat, die parallel ligt aan de E 403. Die geeft dan verbinding aan de oprit Gullegem op de A 19.

Volgens Luc Soete (Actief) betekent dit een omweg van een half uur, wat Wally Corneillie tegensprak : “Het is slechts 10 minuten langer rijden is en een omweg van 10 kilometer”. (LDE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode edities Roeselare en Izegem) van vrijdag 20 april 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier