Zwaar verkeer wordt geweerd uit dorpskern Sint-Lodewijk Deerlijk

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad werden donderdagavond in Deerlijk de plannen voorgesteld voor 2012. Zo zijn er plannen om het zwaar verkeer uit de dorpskern van Sint-Lodewijk te weren. De belastingen blijven ongewijzigd in Deerlijk.

Burgemeester Claude Croes, bevoegd voor financiën, lichtte de cijfers van het budget 2012 toe tijdens de gemeenteraad en stelde dat er voor het 8ste jaar op rij geen verhoging van de belastingen is.

De aanslagvoeten blijven op 7% voor de personenbelastingen en op 1.550 voor de opcentiemen op de onroerende voorheffing.

Investeringen

De grootste investeringen voor 2012 zijn de verdere grondaankopen voor het sportcomplex, de opmaak van Ruimtelijke Uitvoeringsplannen, de renovatie van de school ‘De Sam’, de renovatie van de pastorij in Sint-Lodewijk, de eerste fase van de heraanleg voetweg 47 in Sint-Lodewijk, de aankoop van speeltoestellen voor het Gaverdomein.

Mobiliteit

Inzake mobiliteit zijn er o.m. plannen voor het weren van zwaar verkeer in de dorpskern van Sint-Lodewijk en het uitwerken van de snelheidsremmende maatregelen in de Otegemse Steenweg.

Inzake personeel is er een herschikking van de taken in het vooruitzicht en wordt de vzw Gaverdomein opgedoekt.

(MVD, foto MVD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 30 december 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier