Zwaar verbrande brandweermannen brand Eikhofstraat overgebracht naar brandwondencentra (Update)

Redactie KW

In de Eikhofstraat raakten woensdagmiddag twee brandweermannen zwaar verbrand toen bij een woningbrand isolatiedampen explodeerden. De twee mannen werden met derdegraads brandwonden naar brandwondencentra.

In de Eikhofstraat in Diksmuide was een firma woensdagmiddag 21 januari isolatie aan het aanbrengen onder de dakpannen van een villa. Omstreeks halftwee ontstond daarbij brand. De brandweer van Diksmuide rukte onmiddellijk met de ploeg van wacht uit.

Terwijl de brandmannen Johnny Beernaert en Bart Sansen zich op de zolder bevonden deed er zich plots een flash-over voor. De dampen die tussen de dakpanelen zaten, vatten totaal onverwacht en in alle hevigheid vuur en daarbij ontstond een grote steekvlam.

Johnny Beernaert en Bart Sansen liepen allebei derdegraads brandwonden op. De zwaar verbrande brandweermannen werden overgebracht naar respectievelijk het ziekenhuis van Veurne en van Ieper en later naar de brandwondencentra van Neder-Over-Heembeek en van Gent. Hun toestand is zeer ernstig maar stabiel.

Bij de brandweer van Diksmuide heerst een grote verslagenheid.

Ondertussen is er iets meer bekend over de toestand van een van de gewonde brandweermannen. Johnny Beernaert heeft 3de graads brandwonden op de handen en armen. Hij is verbrand tot in de 2de graad op de rug en op de benen. Omdat hij een persluchtmasker ophad, werden zijn longen en zijn gezicht beschermd. (TVDA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 23 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier