Zwaar ongeval in Sint-Pieterskapelle

Redactie KW

Zaterdagvoormiddag is in de Diksmuidestraat in Sint-Pieterskapelle bij Middelkerke een zwaar verkeersongeval gebeurd waarbij drie licht gewonden en één zwaar gewonde zijn gevallen.

Een bestelwagen en een personenwagen reden er bij het uitkomen van een bocht frontaal in op elkaar. Door de klap kwam de bestelwagen naast de weg terecht en belandde gedeeltelijk in een gracht.

De bestuurder van de personenwagen, die ruim 30 minuten in zijn wagen gekneld zat, is zwaar gewond. De brandweer van Middelkerke en Leke moesten het dak van de wagen verwijderen om het slachtoffer te bevrijden.

De MUG-dienst van het ziekenhuis van Veurne diende de eerste zorgen toe in een ziekenwagen voor de man naar het ziekenhuis werd gebracht.

De drie inzittenden uit de bestelwagen zijn lichtgewond en zijn ook naar een ziekenhuis gebracht.

In deze bocht zijn in het verleden al tal van zware ongevallen gebeurd. Wat de botsing heeft veroorzaakt, is nog onduidelijk. Wel regende het en het wegdek was erg glad op het ogenblik van het ongeval.

De weg tussen Sint-Pieterskapelle en Slijpe (Middelkerke) werd, ter hoogte van de op-en afrit van de E40, geruime tijd voor alle verkeer afgesloten. (JT/Foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier