Zwaar doorgaand verkeer weegt op leefbaarheid Roesbrugge

Redactie KW

De doortocht van het zware verkeer door Roesbrugge legt duidelijk een hypotheek op leefbaarheid van de dorpskern. Voor Nieuwjaar stonden er welgeteld zeventien woningen te koop. Nu kregen er nog maar vier een nieuwe eigenaar. „Er moet dringend iets gebeuren om ons dorp leefbaar te houden”, vindt Peter Myny van het Bewonersplatform.

Tien jaar geleden werd de volledig vernieuwde doortocht van Roesbrugge met veel toeters en bellen gevierd. Wat een boost moest geven aan het IJzerdorp, blijkt nu anders uit te vallen. Langs de doortocht staat er bijna in iedere woning water in de kelders en de vertragingsbulten of verkeersdrempels hebben het verkeer zeker niet trager doen rijden. Een verzakte bult heeft wel bij omwonenden al heel wat materiële schade aangericht. Voor Nieuwjaar stonden er maar liefst 17 woningen te koop in Roesbrugge, waarvan tien in de centrumstraat.

Wakker geschoten

Peter Myny vindt de hoge leegstandsheffing die het stadsbestuur invoerde een goede zaak. „Hierdoor zijn veel eigenaars eindelijk wakker geschoten. Met het verkopen van de woningen kunnen ze aan die heffing ontsnappen. Daardoor stonden er in een mum van tijd 17 woningen te koop in het dorp, waarvan tien in de centrumstraat. Gelukkig hebben nu toch al vier woningen een nieuwe eigenaar gevonden. Ikzelf woon ook langs de centrumstraat, en sedert de volledige vernieuwing van de doortocht ruim 10 jaar geleden, leed ook ik al heel wat schade. De verkeersdrempels zijn immers een echt gevaar op de weg, en ook de kasseien op de brug over de IJzer blijven een doorn in het oog van velen”, aldus Peter.

(PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier