Zwaantjes Roller Club viert 50-jarig bestaan met WK in Oostende

Redactie KW

Zaterdagvoormiddag werd het 50-jarig bestaan van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde gevierd met een receptie in het stadhuis van Oostende.

Voorzitter Marc Decraemer, die samen met trainer Roland Deroo al 50 jaar deel uitmaakt van de vereniging, bedankte het stadsbestuur voor de ontvangst. In die halve eeuw heeft de club een hele (r)evolutie meegemaakt, met tal van hoogtepunten zoals de organisatie van Belgische, Europese en wereldkampioenschappen.

Vorig jaar kreeg de club dankzij de medewerking van Stad Oostende een splinternieuwe piste, waardoor het mogelijk werd gemaakt om in augustus 2013 nog eens het WK skeeleren te organiseren in Oostende. Burgemeester Jean Vandecasteele feliciteerde Zwaantjes Roller Club niet alleen voor de sportieve, maar ook voor de toeristische uitstraling van ZRC voor de Stad Oostende.

ZRC-voorzitter Marc Decraemer wist te vertellen dat het Internationaal Olympisch Comité in augustus naar Oostende komt om het WK te volgen. Het is de grote ambitie om het skeeleren te bevorderen tot Olympische sport.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier