Zusters van Maria verlaten in juli het klooster

Redactie KW

De Zusters van Maria – met hoofdklooster in Ingelmunster – hebben besloten om het klooster in Sint-Eloois-Winkel te sluiten. De vier resterende zusters krijgen elk een andere plaats in de kloosterorde, de Vrije Basisschool krijgt de (eerste) kans om de gebouwen te gebruiken.

Het hoofdklooster heeft dus de knoop doorgehakt; in Sint-Eloois-Winkel wordt gesloten Niet onbegrijpelijk, want er verblijven nu nog slechts vier zusters in de Kloosterstraat. Na wat aandringen wilde zuster Magda – na ruggespraak met zuster Immolata – vanuit het Ingelmunsterse hoofdklooster toch een tip van de sluier lichten. De reden is duidelijk : een dergelijk gebouw onderhouden en verwarmen voor vier zusters is op de duur geld met hamers breken.

„Onze vier zusters blijven er nog tot juli. Daarna vertrekken ze elk naar een andere deel van onze kloosterorde : zuster Marie-Joseph (naar de Roeselaarsestraat in Izegem, bij het ziekenhuis), zuster Margriet (naar Weststraat 53 in Ingelmunster), zuster Lucrèce (naar hoofdklooster in de Schoolstraat) en zuster Myriam (naar Hendrik Consciencestraat in Ingelmunster).

De verhuis gebeurt pas in juli. „Het kloostergebouw wordt via de Decanale Werken Izegem – dat ook al eigenaar is van de schoolgebouwen die vroeger trouwens deel uitmaakten van het klooster – aan de Vrije Basisschool aangeboden.” (WVS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 6 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier