Zusters van de Heilige Jozef verlaten klooster in Westerkwartier

Redactie KW

Na meer dan 100 jaar aanwezigheid in het Westerkwartier vertrekken drie zusters uit het klooster in de Steenbakkersstraat. Alleen zuster Pascale blijft nog.

De zusters Annie, Arlette en Henriette van de kloostergemeenschap van de Zusters van de Heilige Jozef verlaten het Westerkwartier. Deze gemeenschap is al meer dan 100 jaar aanwezig in de omgeving van het Sint-Lutgardisinstituut dat nog als moderne humaniora door zuster Pascale werd opgestart.

“De Zusters van de Heilige Jozef uit Brugge kwamen in 1903 naar Oostende met als opdracht hier onderwijs te starten. Dat was op de hoek van de Steenbakkersstraat en de Sint-Catharinakreek”, vertelt directeur Guido Decombel van het Sint-Lutgardisinstituut. Er werd gekozen voor bijzonder onderwijs.

De congregatie telt nu nog vier zusters, maar drie van hen verhuizen tegen 15 oktober. Zuster Annie en zuster Henriette trekken naar Brugge en zuster Arlette naar Ieper. Alleen zuster Pascale blijft nog in het Westerkwartier en zal zich blijven inzetten voor de school.

(LIN/BVO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier