Zuster voor rechtbank voor misbruik van vertrouwen

Redactie KW

De zusteroverste van de Arme Klaren in Roeselare is voor de rechtbank moeten verschijnen. De Overste gebruikte het geld van een overleden vrouw, terwijl die het in een testament had nagelaten aan familie. Volgens de zuster ging de 115.000 euro naar goeie doelen zoals de overledene dat wou. Maar volgens de advocaat van de erfgename spreekt dat tegen en zegt dat de zuster ter kwader trouw handelde . De kloosteroverste werd voor de feiten al veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf, maar de zuster ging in beroep.

Zusteroverste Librecht van de Arme Klaren in Roeselare wordt beschuldigd van misbruik van vertrouwen. De kloosterzuster kreeg van een bejaarde dame de waardepapieren ter waarde van 115.000 euro in bewaring toen de vrouw in kwestie naar een rusthuis ging. Nadat de dame overleed constateerde de wettelijke erfgename, een nichtje, dat al het geld weg was.

Maar volgens de advocaat van het nichtje profiteerde het klooster van de slechte gezondheidstoestand van de dame en handelde de zuster ter kwader trouw. De bejaarde vrouw had in een testament haar inboedel, huis en waardepapieren immers aan het familielid geschonken.

Volgens de advocaat van de familie ging heel wat geld naar onbekende rekeningen.
Sowieso zal de mondelinge overeenkomst op de rechter weinig indruk maken.

Volgens het openbaar ministerie in Gent is het misbruik van vertrouwen bewezen, maar is de veroordeling in eerste aanleg tot één jaar voorwaardelijk misschien een te zware straf. Op 28 mei valt het arrest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier