Zuienkerkenaar opent eind september eerste reptielenasiel van het land

Redactie KW

Mario Goes (35) opent in september het eerste reptielenasiel van het land. Naast de opvang en verzorging van de dieren is de missie van SOS Reptiel ook mensen sensibiliseren

Twaalf jaar geleden zag Mario de kans om van zijn hobby zijn beroep te maken: hij is sindsdien dierenverzorger in een reptielenzoo. In 2009 richtte hij de vzw SOS Reptiel op. “Pas in 2011 zijn we officieel erkend door het ministerie van Dierenwelzijn. We zijn de eerste die deze erkenning kregen, en dus met andere woorden het eerste reptielenasiel van het land. De oprichting van het reptielenasiel vereiste dan ook een grondige voorstudie. We haalden inspiratie bij buitenlandse reptielencentra en gewone dierenasielen dichter bij huis. Maar in het buitenland zit de wetgeving ook anders in elkaar, we hadden geen enkel referentiekader.”

“Per reptiel vragen we een administratieve bijdrage van 5 euro, voor die prijs krijgt het dier een microchip en alle andere basisbehandelingen. Wie inzit met het welzijn van zijn huisdier, kan daar toch niet over struikelen! Je moet ook weten dat we zonder subsidies werken, onze inkomsten halen we vooral uit benefieten en beurzen.” SOS Reptiel wordt ook een beetje hotel. “Voor huisdieren van wie het baasje op reis gaat. Het verblijf kost 3 euro per dag, voedsel niet inbegrepen.”We zijn het asiel nu volop aan het inrichten om hopelijk in het laatste weekend van september te kunnen opengaan.”

(WK)

Meer over het reptielenasiel in Krant van West-Vlaanderen editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier