Zuienkerke krijgt eerste zorgvakantiecentrum in Vlaanderen

Redactie KW

Het domein Polderwind in Zuienkerke wordt het eerste zorgvakantiecentrum in Vlaanderen. Toerisme Vlaanderen, Pasar vzw, Kompas Camping vzw en Rodekruisvakanties vzw ondertekenden daarover donderdagmorgen een intentieverklaring. Polderwind is een voormalig vakantiecentrum van 27 hectare. Op het domein bevindt zich een poel van 18 hectare. Op het domein zullen een kampeerplaats en een hotel voor mensen met een fysieke of mentale handicap worden gebouwd.

Polderwind bevindt zich in de polders midden tussen Brugge en Blankenberge. Het vakantiedomein kwam in 2008 opnieuw in handen van Toerisme Vlaanderen. Na een marktbevraging werd beslist om er een zorgverblijfcentrum uit te bouwen en een toeristische camping. Toerisme Vlaanderen vond het Rode Kruis en Pasar als partners. Zij krijgen het domein in erfpacht.
De vzw Rodekruisvakanties gaat op de site meer dan 6 miljoen euro investeren in een hotel dat bestemd is voor mensen met een fysieke en/of mentale handicap. Er zal in het hotel ruimte zijn voor 45 vakantiegangers. Daarnaast wil het Rode Kruis op de site vakantiekampen organiseren voor maatschappelijk kwetsbare kinderen.

10 jobs

Kompas Camping zal op de site 50 toeristische kampeerplaatsen en 20 kampeerautoplaatsen inrichten, tien verhuurcaravans en vijf trekkershutten plaatsen en een tentenweide aanleggen. Ook deze vereniging zal extra aandacht besteden aan rolstoeltoegankelijke voorzieningen en milieuvriendelijk energieverbruik. De investering voor Kompas Camping wordt op circa 1,5 miljoen euro geraamd.
De plannen worden nu verder uitgewerkt. Volgens een eerste voorlopige timing zou in de lente van 2012 het zorgvakantiecentrum kunnen openen. Met het project zouden tussen zeven en tien voltijdse jobs worden gecreëerd. (Bron: Belga)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur: Nieuws van hier!-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier