Zuiderpark in Kortemark zal plaats bieden aan 74 nieuwe woningen

Redactie KW

Op de nu nog braakliggende site langs de Amersveldestraat in Kortemark werd de verzamelde pers vrijdagochtend ingelicht over de concrete bouwplannen voor wat straks het project Zuiderpark moet worden.

De voormalige 18 hectaren grote bedrijfssite van het groenteverwerkend bedrijf Dujardin (voorheen Talpe en Bonduelle) krijgt een wel heel gevarieerde invulling. Zowel nieuwe woningen, bedrijfsgebouwen als winkelpanden worden er neergezet. Ook werd er ruimte voorzien voor een nieuwe groene long in de gemeente van maar liefst 8 hectaren groot.

Door Groep Huyzentruyt worden maar liefst 74 woningen neergeplant op het Zuiderpark, waarvan er 15 een sociale invulling krijgen. Veertig kleine of middelgrote bedrijven zullen er zich kunnen vestigen en er komen vier commerciële panden met ruime parkeergelegenheid, nauw aansluitend aan het Stationsplein. Een van de panden wordt een aula-funerarium, uitgebaat door begrafenisonderneming Logghe uit Zarren. Over de invulling van de andere drie winkelpanden is nog niet concreets bekend.

Het gebied tussen spoorlijn en Krekebeek werd aangekocht door de gemeente Kortemark en deze zone moet samen met de wateropvangbekkens ter hoogte van de Nieuwstraat een nieuwe, grote en vooral groene long worden voor de dorpskern. Samen met de 60 nieuwe parkings aan het station en het nieuwe containerpark dat wordt aangelegd in de stationsomgeving moet deze hele site in de komende jaren een compleet nieuw elan geven aan de gemeente.

(JDK)

Meer details in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van volgende week vrijdag

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier