Zowel Willy Sommers als Silly Wommers op Kortemark Bruist

Redactie KW

Will Tura, Willy Sommers, Arquettes en DJ Nadiem Shah: dat zijn de grootste namen op de eerste editie van een nieuwe muzikale driedaagse in Kortemark, genaamd Kortemark Bruist.

Kortemark Bruist is een nieuw initiatief van De Kerstmanvrienden, die al enkele jaren een kerstmarkt organiseren waar de lokale verenigingen hun kas kunnen mee spijzen. In het kader van de 11-juliviering haalden ze eerder al Will Tura naar Kortemark, iets wat ze deze zomer dus nog eens overdoen, op zaterdag 9 juli. Diezelfde avond kan je in OC De Kouter ook optredens meepikken van Willy Sommers, Udo, Marjan Berger en Danny Fabry.

Voor het eerst zijn er ook een vrijdag- én een zondagluik aan gekoppeld. Op zondag is er een gratis dansnamiddag voor senioren met optredens van onder andere Salim Seghers, terwijl de vrijdag zich richt op een jeugdig en/of alternatief publiek. Headliners die avond zijn Arquettes – bekend dankzij enkele hits in De Afrekening op Studio Brussel – en DJ Nadiem Shah, één van de populairste deejays van diezelfde jongerenzender. Voorts staan ook Everyman (uit Brugge), Maria Isn’t A Virgin Anymore (Lichtervelde) en The Silly Wommers (punkcovers van Vlaamse schlagers) op het programma.

Alles vindt plaats in OC De Kouter in het weekend van 8 tot en met 10 juli.

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier