Zorgt Brugge voor zomers kampvervoer jeugdbewegingen?

Redactie KW

Het Brugse stadsbestuur moet eventueel tijdelijk vrachtwagenchauffeurs in dienst nemen om tijdens de zomer het kampvervoer voor de plaatselijke jeugdbewegingen te kunnen realiseren. Dat zegt CD&V-gemeenteraadslid Dirk De fauw. Hij vreest dat door de uitbreiding van het kampvervoer over een afstand van 300 kilometer de nood aan extra chauffeurs zal toenemen. Het schepencollege wacht af.

Het probleem bij het kampvervoer zijn de vakanties van de chauffeurs bij de stad. Door de uitbreiding van de actieradius voor het kampervoer zullen het door de vakantieperiode beperkt aantal vrachtwagenchauffeurs nog langer onderweg zijn om kampmateriaal te brengen of te halen. De tijd die ze daaraan besteden, zijn ze echter niet ter beschikking voor hun regulier werk bij de wegen- of groendienst. Daarenboven zullen ze bij verre opdrachten wellicht ook overuren presteren die nog extra zullen moeten worden gecompenseerd.

De fauw wil dit oplossen door een aantal gepensioneerde vrachtwagenchauffeurs in dienst te nemen voor de kampopdrachten. Daardoor zal de normale werking van de stad minder worden verstoord.

(GW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier