Zorgcentrum Maria Ter Engelen Klerken trekt aan de alarmbel

Redactie KW

In de instelling verblijven 300 mensen met een zware ondersteuningsnood, maar de wachtlijst op de afdeling voor meerderjarigen is er bijzonder lang

De zwaar gehandicapte Florence (23) bijvoorbeeld, heeft 24 uur op 24, 7 op 7 dagen gespecialiseerde hulp nodig. Voorlopig kan ze nog bij de minderjarigen blijven, maar ook daar komt een einde aan. “Als zij niet op de prioriteitenlijst geraakt dan moet ze na haar 25ste noodgedwongen weer naar huis”, zegt haar moeder Patricia Vandenameele.

“Wij zitten met een 15-tal bewoners die in die situatie zitten, zegt Bruno Vanbeselaere van het zorgcentrum Maria Ter Engelen. “Probleem is ook dat zij de plaatsen in onze afdeling voor minderjarigen bezetten, waardoor er ook daar nauwelijks nieuwe plaatsen vrijkomen”.

Gouverneur

Op vraag van de instelling kwam gouverneur Carl Decaluwé een kijkje nemen. Hij hoorde het allemaal aan, maar moest toegeven dat door de interne staatshervorming de provincie nog weinig kan doen. De gouverneur zal de problematiek wel aankaarten bij de hogere overheid en ook aan gedeputeerde Vanlerberghe vragen of MPI Ter Engelen mogelijk tijdelijk projectsubsidies kan krijgen, in afwachting van een structurele oplossing op Vlaams niveau.

Wie het zorgcentrum wil steunen, kan op 6 december naar een gastronomisch diner in het Fabriekspand in Roeselare. Meer info? Klik hier.

(B.S./A.D.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier