Zoom@regio leert kinderen Midden-West-Vlaanderen kennen

Redactie KW

De provincie en het Stad-Land-Schap ‘t West-Vlaamse hart hebben zoom@regio voorgesteld. Dat is een educatief project waarbij leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar op een interactieve manier Midden-West-Vlaanderen kunnen leren kennen.

Het thema voeding vormt de rode draad van het programma. Aan de hand van bezoekplaatsen zoals een boerderij, een fabriek, een imker, een rustoord, een warenhuis,… steekt de klas iets op over haar eigen leefomgeving. Een parcours brengt de leerlingen zowel naar de stad als naar het platteland, nu eens met de fiets, dan eens te voet maar ook met het openbaar vervoer. Een webzoektocht, interviews, stafkaarten, gps-toestellen zorgen ervoor dat zoom@regio veel meer om het lijf heeft dan een doorsnee klasuitstap. Om volledig ondergedompeld te geraken in ‘t West-Vlaamse hart is een overnachting in een bivakhuis voorzien.

Lessenpakket

Ter voorbereiding van de tweedaagse reikt zoom@regio de leerkrachten een pakket met lestips, spelletjes en andere didactisch materiaal aan. 15 pilootklassen uit Midden-West-Vlaanderen testen het hele project nu uit. Vanaf september is zoom@regio kant- en klaar beschikbaar in het streekhuis Midden-West-Vlaanderen.

(KV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Hier vind je het beeldverslag:

Bron: focus-wtv.tv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier