Zonta Club Roeselare en Cityscoop trakteren kansarme en zieke kinderen„Voor het eerst naar bioscoop”

Redactie KW

Een filmpje meepikken in de bioscoop op zondagochtend… het is eens iets anders. Zonta Club Roeselare en Cityscoop gaven die unieke kans zondagmorgen aan 230 kansarme en zieke kinderen.

Zonta Club Roeselare bestaat sinds 2005 en groepeert 28 vrouwen uit de regio rond Roeselare die ijveren voor een betere positie van vrouwen en kinderen. De serviceclub organiseert jaarlijks een filmavond om geld in te zamelen voor welzijnsprojecten die zich inzetten voor kansarme of zieke kinderen. Zondag organiseerde Zonta voor het eerst een filmochtend voor deze kinderen.

Alvin & the Chipmunks

De kinderen kregen de film Alvin & the Chipmunks te zien. Aan hun blije gezichten achteraf was duidelijk te zien dat ze hadden genoten. Bovendien werden de kinderen verwend met allerlei lekkers: snoepjes, mandarijntjes, chocolade, klaaskoeken, chips, … „Om deze verrassing samen te stellen hebben we een beroep gedaan op verschillende Roeselaarse bedrijven. We zijn hen erg dankbaar voor hun medewerking. Voor elk kind was er ook een stuk speelgoed.”

En ook de goede Sint en enkele van zijn pieten waren aanwezig. „Het was fantastisch om te zien hoe gelukkig de kinderen waren”, blikt Ellen Vauterin terug. „Als je die tevreden gezichten ziet, weet je weer waarom je het doet. Daarom zullen wij volgend jaar wellicht dit evenement herhalen”, besluit ze. (Tine Terryn)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 5 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier