Zonnebeekse schrijft hartverwarmend boek over adoptie

Redactie KW

Mieke A.M. Wissels uit Zonnebeke heeft een hartverwarmend prentenverhaal geschreven over adoptie. Ze is adoptiemama, en schreef het boek als aanzet voor ouders en kinderen om over adoptie te praten en na te denken. ‘Ergens tussen China en de Wereld’ is het debuut van de Zonnebeekse schrijfster, en is uitgegeven bij het Davidsfonds.

Te stereotiep, te karikaturaal, melig of onvolledig: dat beeld had Mieke Wissels uit Zonnebeke toen ze destijds op zoek ging naar boeken over adoptie. Dus besloot ze om zelf een boek te schrijven, voor haar dochtertje uit China. Het is een mooi prentenboek geworden. Ze heeft de teksten vanuit haar ervaringen en emoties geschreven, maar ‘Ergens tussen China en de wereld’ is geen autobiografisch boek. Het is een universeel adoptieverhaal. Mieke noemt de biologische ouders liefdevol ‘hartouders’. De adoptieouders zijn de ‘thuisouders’ en het adoptiekindje is een ‘wereldkind’.

‘Ergens tussen China en de Wereld’ is voorgesteld in de bibliotheek De Letterschuur in Zonnebeke. De bekroonde illustratrice Geert Vervaeke maakte de tekeningen. Het boek is uitgegeven bij het Davidsfonds.

(EV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier