Zonne-energiebedrijf Enfinity uit Waregem “verkocht voor 1 euro”

Redactie KW

Het zonne-energiebedrijf Enfinity vermijdt nipt een faillissement door zichzelf te verkopen voor 1 euro.

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad dinsdag. Enfinity werd in 2005 opgericht door Patrick Decuyper,vooral bekend als voorzitter van SV Zulte Waregem, en zijn partner Gino Van Neer.

Marc Coucke, Bart Versluys en Paul Buysse

Toen het bedrijf in 2010 op zoek ging naar bijkomende middelen, verklaarde Marc Coucke van Omega-Pharma zich bereid om 10 miljoen euro in Enfinity te stoppen. Bij een waardering van de groep op 500 miljoen euro kreeg Coucke daarvoor 2 procent van de aandelen. Zelf legde hij iets meer dan 8 miljoen op tafel; enkele zakelijke vrienden zoals de Oostendse bouwondernemer Bart Versluys, Yves Despiegelaere en Bekaert-zwaargewicht Paul Buysse namen een klein belang.

Amerikanen

Maar veel plezier heeft Coucke aan de investering niet beleefd. Hij zei eerder al dat ze ‘een vergissing’ was. Al snel na zijn intrede bleek dat Enfinity in de problemen kwam. Volgens kenners zou Enfinity nu worden verkocht voor 1 euro. Dit keer komt een Amerikaanse partij in beeld. De investeerders zijn al hun geld kwijt en ook de banken moeten een belangrijk deel van hun leningen afschrijven.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier