Zondagnacht mogelijk zuidwesterstorm op zee

Redactie KW

Zondagmiddag staat er veel bewolking en regent het af en toe bij een vrij krachtige en aan zee een harde, zuidwestenwind.

Zondagavond en -nacht blijft het betrokken met regen. Er staat dan een krachtige, en aan zee een stormachtige, zuidwestenwind met rukwinden tot 100 km/uur aan de kust. Op zee kan het tijdelijk tot een zuidwesterstorm komen. Later in de nacht neemt de wind in sterkte af en wordt het ook droger, bij minima tussen 4 en 9 graden.

De week begint betrokken, met regen vanuit het zuidwesten. Er waait een vrij krachtige, aan de kust een harde zuidwestenwind met rukwinden met maxima van 10 tot 13 graden.

Ook dinsdag begint betrokken en met regen, maar in de loop van de namiddag wordt het geleidelijk droger bij zowat 14 graden. Woensdag blijft het vrijwel overal droog met soms enkele opklaringen bij ongeveer 12 graden. In de tweede helft van de week worden de regenkansen geleidelijk weer groter maar blijft het wel zacht. De hele periode staat er een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier