Zondag speelt VK Ieper zijn eerste risicomatch ooit

Redactie KW

Voetbalclub Racing Mechelen, de tegenstander van KVK Ieper nu zondag, brengt meer dan 300 supporters mee naar het Crack Stadion. Door de slechte reputatie van de aanhang van Mechelen wordt de wedstrijd als een risicomatch beschouwd. Daardoor moeten er aparte ingangen, aparte sanitaire blokken en gescheiden aanrijroutes zijn.

De politie, die talrijk aanwezig zal zijn, sluit de Zuiderring meer dan twee uur af. VK Ieper, dat niet zelf over stewards beschikt, moet drie stewards inhuren van… Racing Mechelen.

„In derde klasse zijn stewards nog niet verplicht en dus konden we niet anders dan drie stewards van Racing Mechelen inhuren”, aldus Marc Vermeersch. Buiten het stadion zorgt de politie dat de orde gehandhaafd wordt. Commissaris Luc Vercaigne zal de operatie leiden.

„Omdat er zondagnamiddag ook een triatlon plaatsvindt, zullen we van 15 uur tot 17.30 uur de Zuiderring afsluiten. Daardoor moet al het verkeer langs de Meenseweg omgeleid worden en kan er geparkeerd worden in de Karel Steverlyncklaan. Ook de Picanolparkings kunnen worden gebruikt. We raden aan om iets vroeger naar het voetbal te vertrekken.”

De politie is alvast goed voorbereid op eventuele rellen. „Met een kalm, maar gericht optreden hopen we alles in goede banen te leiden. We zetten daarvoor voldoende manschappen in”, aldus nog de commissaris. (JL)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 18 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier