Zomerse temperaturen loeren om de hoek

Redactie KW

Donderdagmiddag is het meestal zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of een bui. Er waait een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

De maxima bedragen 17 tot 22 graden. Donderdagavond wordt het droog over het westen en midden van het land. Over het oosten valt er tijdelijk nog wat lichte neerslag. Donderdagnacht wordt het overal droog met opklaringen. Tegen het einde van de nacht verschijnen er enkele buien aan de kust en over het westen. In het oosten kan plaatselijk mist ontstaan. De minima bedragen 12 tot 15 graden.

Vrijdag is het wisselend bewolkt met kans op een bui. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. De maxima bedragen 18 tot 22 graden. Zaterdag is het vaak bewolkt met soms wat lichte regen. Zondag nemen de neerslagkansen af en geleidelijk worden de opklaringen breder. Het kwik schommelt ‘s middags rond 20 graden.

Van maandag tot en met vrijdag blijft het vrijwel overal droog met flinke zonnige perioden. De middagtemperatuur stijgt van zowat 20 graden maandag naar ongeveer 24 graden in de tweede helft van de week.

(Belga – foto Flickr.com)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier