Zomer in zicht: vakbonden willen jobstudenten goed informeren

Redactie KW

De socialistische vakbond wil dat jobstudenten goed geïnformeerd aan de slag gaan en heeft daarom vandaag folders uitgedeeld aan een metaalbedrijf in Rumbeke. De vakbond koos het bedrijf uit als voorbeeld als het over de tewerkstelling van jobstudenten gaat.

Volgens de bond maken horecabedrijven nog steeds het meest misbruik van jobstudenten. “Jammergenoeg moeten we nog steeds zeggen dat de horecacentrale slecht scoort,” zegt Fiona De Meulenaere van ABVV. “Er is veel zwartwerk en overuren worden vaak niet uitbetaald. Het weer speelt de horecazaken vaak parten en dan worden de jobstudenten gewoon naar huis gestuurd, hier in een fabriek is dat anders.”

Het Rumbeekse bedrijf, dat stalen vaten recupereert, stelt in de zomermaanden zo’n 60 jobstudenten te werk. Zij worden niet zomaar voor de leeuwen gegooid. “Voor ze hier komen werken houden we een informatievergadering voor hen,” zegt Philippe Verstraete van Pack2Pack. “Ze krijgen uitleg over het bedrijf en over wie hun chef wordt. Ook de veiligheidsregels worden besproken.”

(jv/kb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier