Zoekacties naar vermiste vrouw in Koksijde gaan voort

Redactie KW

Aan de kust zijn politie en hulpdiensten nog steeds op zoek naar een 57-jarige mentaal gehandicapte vrouw uit Neufville (Henegouwen). De vrouw is sinds donderdagmiddag verdwenen. Ze werd voor het laatst opgemerkt door een getuige die de blonde, 1m60 grote vrouw donderdagavond rond 20 uur zag wandelen op het strand in Nieuwpoort.

De 57-jarige vrouw was met haar leefgroep uit een instelling in de buurt van Bergen op daguitstap naar de kust in Koksijde. Donderdagmiddag rond 15.30 uur hadden de begeleiders de vrouw voor het laatst gezien, maar ze wachten drie uur lang vooraleer ze de hulpdiensten hadden verwittigd. Die rukten meteen massaal uit.

Laatste melding uit Nieuwpoort

Anderhalf uur later waren de zee en de kust tussen het Franse Bray-Dunes en Nieuwpoort al grondig uitgekamd door de brandweer, de kustredders en een Seaking-helikopter van de luchtmacht. “Toen kwam de melding binnen dat de vrouw was opgemerkt in de duinen en werd de reddingsactie omgebogen naar een zoekactie. Het laatste wat we van haar gehoord hebben was de melding uit Nieuwpoort”, vertelt Rudi Viane van de politiezone Westkust.

De gecoördineerde zoekactie naar de vrouw werd donderdagavond rond tien uur afgeblazen. Vrijdag wordt de zoekactie voortgezet.µ

(Belga)
Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 27 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier