Zo proberen inbrekers u om de tuin te leiden

Redactie KW

Daders van inbraken en diefstallen gebruiken allerlei trucs om in woningen binnen te geraken en ongezien geld en andere waardevolle spullen te stelen. De politiezone Vlas somde de meest gebruikte technieken van inbrekers op.

Deze techniek is nu in opmars: dieven bellen aan en vragen om een glas water. Terwijl de goedgelovige en hulpvaardige bewoner in de keuken een glas water haalt, laat de eerste persoon de voordeur op een kier zodat een mededader ondertussen het huis kan binnenglippen om zo geld en andere zaken te stelen.

Maar er zijn nog andere truuken van de foor: zo wordt er bijvoorbeeld verteld dat er een bal over de muur in hun tuin gevlogen is en vraagt iemand om mee de bal te gaan halen. Een mededader doorzoekt intussen de woning en verdwijnt met het geld. Een andere manier is het loslaten van een hond in de tuin of zelfs in de woning, waarbij de dader dan probeert zijn hond terug te vangen en ondertussen verdwijnt met geld.

De politie maant aan tot voorzichtigheid als onbekenden aan de deur bellen. Ze raden aan om geen vreemden binnen te laten en steeds waakzaam te blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier