Zinloze procedure vertraagt aanleg middenberm E40 (Verfaillie)

Redactie KW

De aanleg van een aarden wal op de middenberm van de E40/A18 tussen Nieuwpoort en Jabbeke wordt vertraagd door een nutteloze procedure. Dat zegt Vlaams parlementslid en burgemeester van Veurne Jan Verfaillie (CD&V).

De aarden wal die dodelijke ongevallen moet vermijden, komt er niet meer voor de zomer omdat een openbaar onderzoek is opgestart. De borden die het onderzoek aankondigen, staan langs de autoweg waar ze niet consulteerbaar zijn, luidt het.

Sinds begin 2006 lieten veertien mensen het leven op de E40 tussen Veurne en Jabbeke nadat personen en vrachtwagens over de middenberm reden. De middenberm bestaat er enkel uit een brede grasstrook. Vlaams minister voor Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) zag de ernst van de situatie in en maakte onmiddellijk geld vrij voor de aanleg van de aarden wal. De aanbesteding is intussen gebeurd en toegewezen. De werken zullen 1,65 miljoen euro kosten.

Het is echter wachten op de bouwvergunning. Ondanks de spoed die achter het dossier is gestoken, werd pas op 27 maart door Stedenbouw beslist dat er een openbaar onderzoek nodig is. “De borden die het onderzoek aankondigen zijn nutteloos”, zegt Verfaillie. “Ze staan op een plaats waar niemand ze kan lezen omdat ze onbereikbaar zijn. Wandelen, parkeren of stilstaan langs de autosnelweg is namelijk verboden”.

Vlaams minister Dirk Van Mechelen (Open Vld) antwoordde woensdag in het Vlaams Parlement dat hij geen mogelijkheid ziet om van de procedure af te wijken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier