Zilveren Pollepel voor Restaurant Schatteman in Hertsberge

Redactie KW

Gregory Schatteman van Restaurant Schatteman in Hertsberge wint de Zilveren Pollepel. Deze culinaire wedstrijd staat open voor kooktalenten in Noord-West-Vlaanderen.

In de Brugse regio waar het tegenwoordig Michelin-sterren regent is Gregory Schatteman een opvallend talent. Gault&Millau beloont hem met een 15 op 20. De vroegere souschef van Gert Demangeleer kent het klappen van de zweep. Zelfs een simpele makreel is hier een delicatesse. Hij overtuigde de jury alvast met zijn originele composities met gewone streekeigen producten en wint de Zilveren Pollepel.

Zilveren Bistro

In Bistro Lieven in Brugge, de winnaar van de Zilveren Bistro, is de Franse en Spaanse gastronomie dan weer troef. Lieven Vynck startte ruim twee jaar geleden met zijn eigen zaak en heeft nu al een uitstekende reputatie. Na zijn opleiding in Spermalie liep hij stage bij verscheidene Vlaamse topchefs en pakte ook nog een jaartje Barcelona mee om ervaring op te doen met de Catalaanse keuken.

(BV/BS)

Zilveren Pollepel voor Restaurant Schatteman in Hertsberge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier