Ziekenwagen aangereden op weg naar ziekenhuis van Veurne

Redactie KW

Deze namiddag werd een ziekenwagen van de dienst 112 van de brandweer van Nieuwpoort aangereden door een personenwagen. Dat gebeurde bij de afrit van de E40. Er vielen drie lichtgewonden.

De ziekenwagen, die uit de richting van Nieuwpoort kwam met een patiënt aan boord, wilde ter hoogte van de oprit E40 richting Veurne rechts afslaan toen hij achteraan werd aangereden door een personenwagen Citroen C3 die in dezelfde richting reed. De bestuurster van de C3 raakte de ziekenwagen op het rechter achterwiel en ging door de klap een aantal keer over de kop met haar wagen. Zij kwam tot stilstand tegen enkele verkeersborden op de oprit van de autoweg.

Verblind door de zon

De bestuurster zou verblind geweest zijn door de zon en had de ziekenwagen te laat opgemerkt. Bij het ongeval werden de bestuurder van de ziekenwagen en de patient die hij vervoerde lichtgewond. De bestuurster van de personenwagen werd eveneens ter controle naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht. Een andere ziekenwagen van de dienst 112 van de brandweer bracht de drie licht gewonden naar het ziekenhuis.

(JT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 17 september 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier