Ziekenhuizen werken samen rond oncologie

Redactie KW

Vier ziekenhuizen uit Midden West-Vlaanderen (het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare, het Heilig Hartziekenhuis Roeselare-Tielt, de Sint-Jozefskliniek Izegem en het Sint-Andriesziekenhuis Tielt) werken in de toekomst samen rond oncologie (behandeling van kanker). Er werd een associatieovereenkomst ondertekend.

Alsmaar meer ziekenhuizen bundelen hun expertise in verschillende domeinen samen en ondertekenen een associatieovereenkomst. Zo gaan het Stedelijk Ziekenhuis en Heilig Hartziekenhuis Roeselare, de Sint-Jozefskliniek Izegem en het Sint-Andriesziekenhuis Tielt op het vlak van oncologie samenwerken.

“Gestoeld op respect voor elkaars werking, samenwerking en uitwerking van op wetenschappelijke inzichten gebaseerde kennis, zal ook over de wijze waarop de borstkliniek in onze regio kan ontplooien van gedachten worden gewisseld”, stelt de Roeselaarse OCMW-voorzitter Geert Depondt.

Oncologie is de medische studie en behandeling van kanker. In het Heilig Hartziekenhuis bestaat al een borstkliniek, waarin artsen en paramedici samenwerken die betrokken zijn bij de diagnose, de behandeling en de nazorg van de aandoeningen van de borstklier.

Ook in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt gaat veel aandacht naar kankerpatiënten. In het nieuwe dagziekenhuis werd ruimte vrijgemaakt voor een onco-eenheid, die uit tien bedden bestaat. Patiënten krijgen daar chemotherapie, als ook andere therapieën of onderzoeken.

Na de ondertekening van de associatieovereenkomst wordt nu verder bekeken hoe de samenwerking in de praktijk kan verlopen. Elke partner is ervan overtuigd dat ook op dit vlak samenwerk een meerwaarde zal betekenen. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier