Zeventiende editie van Theater aan Zee in Oostende werd absolute voltreffer

Redactie KW

Met een grote slotavond in cultuurcentrum De Grote Post is zaterdagavond het doek gevallen over de 17de editie van Theater aan Zee.

De organisatoren zijn tevreden over de opkomst op het tiendaags muziek- en theaterfestival. Van de 35.700 beschikbare tickets gingen er 28.643 de deur uit. Dat is goed voor een zaalbezetting van 80 procent.

Het Leopoldpark bleek vorig jaar al een goede uitvalsbasis te zijn voor Café Koer, het meeting point van Theater aan Zee. De komst van CC De Grote Post dit jaar maakte het voor de organisatoren mogelijk om de concerten te verhuizen, de tent in het Leopoldpark kleiner te houden en te koppelen aan de catering, zodat Café Koer de ontmoetingsplek bij uitstek kon worden.

Zomerweer

“Het prachtige zomerweer zorgde voor extra gezelligheid en gemoedelijkheid in het park en nodigde bezoekers, artiesten en medewerkers uit om tot in de late uurtjes na te keuvelen”, klinkt het bij de organisatie.

Traditiegetrouw bleef Theater aan Zee ook werken op locaties in de stad en haven. Zo vormde de NMBS-loods het decor voor een opmerkelijke Russische bruiloft. De “Noces/De Bruiloft” was meteen de grootste productie ooit voor Theater aan Zee. De organisatoren mochten zo’n 2.500 trouwgasten ontvangen op deze voorstelling.

Op het festival werden 153 verschillende projecten met in totaal 413 opvoeringen, verspreid over 45 locaties, gepresenteerd. Er werden ook prijzen uitgereikt. De Prijs Jong Theater ging naar de voorstelling Bog. 4 jonge theatermakers krijgen 12.500 euro en worden meteen ook gevraagd om een nieuwe theaterproductie te maken voor Theater aan Zee volgend jaar.

(BS/Belga)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier