Zeven jaar cel voor moordpoging op vriend

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge veroordeelde de Noord-Franse Irma Evrard (25), die bijna vijf jaar geleden probeerde haar toenmalige vriend Brma Van Craeynest met messteken om het leven te brengen in Lombardsijde, tot zeven jaar cel en een fikse schadevergoeding.

In juli 2006 diende Irma Evrard uit het Noord-Franse Zuydcoote haar vriend Bram een reeks messteken toe na een laatste nachtje samen bij hem thuis in de Baronstraat in Lombardsijde. Hij sliep nog toen ze hem met een mes bewerkte en onder meer de longen doorboorde. Bram Van Craeynest kon Evrard overhalen om de hulpdiensten te bellen en dat was zijn redding. Bram, die nu in Oostende woont, herstelde goed, maar hield wel een letsel aan de vinger en littekens aan de steekpartij over.

De rechter veroordeelde Irma Evrard tot zeven jaar effectieve celstraf, maar ze wordt wel niet onmiddellijk aangehouden. Ze moet Bram een schadevergoeding van 18.370 euro betalen, zijn broer en zus elk 1.750 euro, zijn ouders 5.763 euro, de CM 5.392 euro en Brams werkgever 1.628 euro.

‘We hadden niet echt een celstraf geëist, maar wel een minimale schadevergoeding’, reageert Bram Van Craeynest. ‘De rest lieten we aan de rechter over. Ik ga akkoord met deze straf en ben blij dat ik dit hoofdstuk kan afsluiten.’

(JVB/HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier