Zeven jaar cel voor diefstal landbouwvoertuigen

Redactie KW

De correctionele rechtbank in Brugge heeft dinsdag twee Ieren en een Brit veroordeeld voor grootschalige zwendel in gestolen landbouw- en industriële voertuigen. Het 44-jarige Ierse kopstuk kreeg zeven jaar effectieve celstraf de anderen moeten vier jaar zitten.

De bende werd ontmanteld naar aanleiding van de vondst van twee gestolen landbouwvoertuigen in een lood in Knokke-Heist op 2 april 2007. Toen kon en eerste man worden gevat. Aan de hand van telefoononderzoek en huiszoekingen kwamen de speurders de andere bendeleden op het spoor. Ze stalen voertuigen zoals tractoren, kraanauto’s, bulldozers en opleggers en verscheepten ze naar Ierland. Daar werden ze verkocht.

De meeste diefstallen werden gepleegd in de tweede helft van 2006 en begin 2007 bij transportbedrijf in West-Vlaanderen. De bende was ondermeer actief in Brugge, Jabbeke, Lichtervelde, Oudenburg, Ieper, Hooglede, Veurne, Tielt, Torhout en Ardooie. Buiten de provincie waren er ondermeer diefstallen in Eeklo, Kruibeke en Arendonk. Ook in Nederland ontvreemde de bende voertuigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier