Zeven Brugse galerijen komen samen naar buiten op Artlink

Redactie KW

Brugge en hedendaagse kunst, het ligt misschien niet voor de hand, maar “Artlink” moet daar verandering in brengen. Met Artlink slaan 7 Brugse galerijen voor hedendaagse kunst de handen in elkaar om samen naar buiten te komen met kunstprojecten. En dat deden ze gisteravond met een nocturne op de 1 miljoen en 49ste verjaardag van de kunst.

Op de verjaardag van de kunst pakt galerij Pinsart uit met een groepstentoonstelling van 10 hedendaagse kunstenaars. Maar dit is vooral een nieuwe start van Arlink, de samenwerking tussen 7 Brugse galerijen voor hedendaagse kunst, die nu regelmatig samen kunstprojecten willen opzetten. ” In tijden dat er ontzettend veel negativiteit is rond hedendaagse kunst, ook in Brugge, dachten we: “laat ons positief zijn en ons verenigen.” In tijden van crisis moet je een beetje creatief zijn”, zegt Sabine Pinsaert.

En dat moet Brugge ook als stad van hedendaagse kunst en kunstgalerijen op de kaart zetten. Art O Nivo confronteert voor die gelegenheid werk van Waalse met dat van Vlaamse kunstenaars, o.a. keramiek van Suzanne de Troyer uit Oostende.

Kunst kopen

Met Artlink steken de Brugse galerijen Knokke-Heist naar de kroon. “Maar hedendaagse kunst in het historisch Brugge met een toeristisch publiek ligt niet voor de hand”, zegt Miguel De Backer. “Als we dan spreken over het verkopen van kunst in Brugge, is dat niet zo evident. De toerist gaat niet zomaar een kunstwerk kopen van 10.000 euro. Maar je moet dat dan oplossen met kunstwerken die wat lager liggen in prijs. En als je dat volhardt dan lukt dat”.

Bekijk hier de reportage

(S.S./A.D.)

Meer vanavond in het Focusnieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier