Zetelende Groen-provincieraadsleden geen lijsttrekker meer voor komende provincieraadsverkiezingen

Redactie KW

Op een druk bijgewoonde algemene vergadering koos Groen vandaag de lijsttrekkers voor de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober. De twee provincieraadsleden die Groen op vandaag heeft zijn geen lijsttrekker meer en zullen dus zo goed als zeker uit de provincieraad verdwijnen.

Voor het district Brugge wordt Gerda Schotte (foto) de lijsttrekker. Ze is inspecteur welzijn bij de Zorginspectie van de Vlaamse Gemeenschap. De vorige keer stond ze tweede op de lijst maar haalde ze de meeste stemmen. Aangezien Brugge het grootste district is, maakt Gerda ook de meeste kans om verkozen te worden.

Voor het district Kortrijk-Harelbeke-Menen wordt Maarten Tavernier uit Wevelgem de lijsttrekker, ook hij was de vorige keer al kandidaat. Het district Roeselare-Izegem krijgt een nieuwkomer als lijsttrekker : Bram Vanacker, elektricien en arbeider bij Poco Loco. Oudgediende van de partij Lut Dornez wordt de lijsttrekker voor het district Tielt. Herman Lodewyckx wordt de lijsttrekker voor het district Oostende en Alex Colpaert voor het district Ieper-Poperinge, beiden zijn nieuwkomers. De lijsttrekker voor het district Diksmuide-Veurne werd nog niet bekend gemaakt.

De twee zetelende provincieraadsleden, Marc Vanpaemel uit het district Brugge en Maureen Lievyns uit het district Kortrijk, zijn geen lijsttrekker meer en zullen dus zo goed als zeker de provincieraad verlaten. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier