Zestig jobs in gevaar bij textielbedrijf Tyber in Menen

Redactie KW

(UPDATE VIDEO) Bij het textielbedrijf Tyber in Menen dreigen 60 van de 140 arbeidsplaatsen verloren te gaan. Dat bevestigt Tyno Parmentier van de vakbond ABVV. Ook vraagt het bedrijf via de wet op de continuïteit (WCO) de bescherming tegen schuldeisers aan.

Bij het bedrijf Tyber in Menen wordt onder meer namaakbont voor speelgoed gemaakt. Tijdens een bijzondere ondernemingsraad, die vorig week plaatsvond, kondigde de bedrijfsleiding een collectief ontslag aan. “Dat wil zeggen dat minstens tien procent van het personeelsbestand zal verdwijnen, maar we vrezen dat in totaal 60 van de 140 personeelsleden hun job zullen verliezen”, aldus ABVV-vakbondsman Tyno Parmentier. “Zeker is dat er binnen het bedrijf enkele afdelingen zullen verdwijnen.”

Het bedrijf kampt met een zware schuldenlast en hoopt nu via de WCO tot een schuldherschikking te komen. Op 25 augustus wordt in het kader van het collectief ontslag de informatieronde opgestart, waarna de onderhandelingen over een sociaal plan kunnen beginnen.

Zestig jobs in gevaar bij textielbedrijf Tyber in Menen

Bekijk hier de reportage

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier