Zesduizend sportievelingen verschijnen aan start dertigste Nacht van West-Vlaanderen

Redactie KW

Het was gisterenavond en -nacht drummen voor een plaatsje in het Torhoutse stadscentrum, vooral op de Markt: sfeer alom en constant op de koppen lopen tijdens de dertigste Nacht van West-Vlaanderen!

Voor het eerst bestond het parcours van de marathon en de 100 km van de Nacht van West-Vlaanderen uit lussen van ruim 19 km van Torhout naar Lichtervelde en terug, waardoor de masaal aanwezige toeschouwers in beide gemeenten de atleten verschillende keren zagen langskomen. Die nieuwe formule sloeg duidelijk aan. Tegelijkertijd hadden nabij het Torhoutse stadhuis optredens plaats van Kloezo, het huisorkest The Rainbows, de enige echte Laura Lynn en De Romeo’s.

De wandelaars kregen een volledig afzonderlijk traject doorheen het Brugse Ommeland onder de voetzolen. Veel wandeldeelnemers aan de 100 km komen pas vandaag zaterdag omstreeks 16 uur of later in Torhout aan. Vermoeid na een nacht stappen – zoveel is zeker – maar tevreden omdat ze het huzarenstukje weer eens voor mekaar gebracht hebben.

De Nacht van West-Vlaanderen kadert in de Torhoutse Koopdagen, die op zaterdag 20 en zondag 21 juni in het teken van de straatmuziek staan, met de nadruk op draaiorgels en accordeon. (Johan Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier