Zesde editie van Velofollies van start in Kortrijk XPO

Redactie KW

Velofollies, de grootste fietsbeurs van het land, keert terug naar zijn corebusiness, de fiets. In Kortrijk XPO kan je terecht voor alles wat met de fiets te maken heeft, gaande van fietsvakanties, over sportvoeding tot fietsverzekeringen. Maar uiteraard komen de meeste bezoekers zich vergapen aan de nieuwste modellen en fietssnufjes.

De zesde editie van Velofollies legt meer het accent op de fiets. Het aantal exposanten is dan ook exponentieel gegroeid. Alle laatste snufjes zijn hier te vinden, gaande van smeerolie, tot elekrische fietsen. Maar het accent ligt toch op de racefiets. Ex-kampioenen zoals Johan Museeuw, en Andrea Tafi proberen het nu in het zakenleven, en ook Nico Mattan heeft nu zijn eigen fiets.

Nieuwe media

De nieuwe media spelen een steeds grotere rol. Rocky Roads, de mountainbikewebsite van Poperingenaar Sietse Schelpe, schopte het al tot hoofdsponsor van de UCI. En fietsen is een totaalbeleving. Wielertoeristen letten steeds meer op hun voeding, en willen ze ook steeds unieker gaan uitzien. Een klassiek wielertruitje is al niet meer voldoende. Er is dit jaar ook weer een wereldrecordpoging. Mehrzad Shirvani en Ludovic Fluhmann proberen het wereldrecord maximale afstand indoor cycling op 1700 km te brengen. Dat betekent dat ze de volgende 24uur dik 67 kilometer per uur moeten afleggen. Velofollies loopt nog tot zondagavond in Kortrijk XPO.

Bekijk hier de reportage

(J.S./A.D.)

Meer vanavond op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier