Zes zingende zussen voor het goede doel in Pollinkhove

Redactie KW

Sarah Verhaeghe uit Pollinkhove haalt op vrijdag 27 april de Binti Sisters naar Pollinkhove. De opbrengst van het concert met covers uit de jaren vijftig tot nu, door de zes zingende zussen helpt ervoor te zorgen dat tien kinderen uit een Zuid-Afrikaanse sloppenwijk, Missionvale, gedurende zeven jaar zullen kunnen studeren.

Nicolene Barnard woont sinds 2002 in België maar is afkomstig uit het Zuid-Afrikaanse Port Elizabeth”, zegt Sarah Verhaeghe uit Pollinkhove. “Het was haar droom om naar het buitenland te trekken en nieuwe horizonten te ontdekken. Ze kreeg in 2002 de gelegenheid om via een studiebeurs naar België te trekken voor een jaar. Direct na haar studies mocht ze al aan de slag bij weefgetouwenproducent Picanol in Ieper. Een paar jaar later heeft ze haar grote liefde in Ieper leren kennen en heeft ze besloten om hier te blijven. Ze probeert om iedere jaar naar haar familie in Zuid-Afrika op bezoek te gaan en heeft daar ook in 2008 een jaar vrijwilligerswerk gedaan, samen met haar man. Ze is ervan overtuigd dat educatie de sleutel is tot succes in de toekomst in Zuid-Afrika. Daarom is ze op zoek gegaan naar een project om te steunen vanuit België. “

Centen bijeen brengen

Sarah Verhaeghe, bekend van de wellness- en esthetiekzaak Cadans in Pollinkhove, zette er mee haar schouders onder. “We willen niet per se de vrijgevige Europeanen uithangen, maar eerder een kleinschalig en duurzaam project steunen”, aldus Sarah. “Dat vonden we in het Missionvale Care Centre, midden in de extreem arme sloppenwijk van Missionvale in Port Elizabeth. Sinds een kleine vijftien jaar zorgen de vrijwilligers van het Care Centre ervoor dat jaarlijks ongeveer 170 kinderen tussen 5 en 12 les kunnen volgen in het Missionvale Care Centre-schooltje.”

>> info bij Sarah Verhaeghe, 0479 61 26 47 – info@cadans-bb.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier