Zes West-Vlamingen gaan voor job in het Hof van Cleve

09/03/11 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:49

Dinsdag 15 maart start op VTM 'De Keuken van de Meester', een nieuw programma waarin topchef Peter Goossens op zoek gaat naar een nieuwe kracht voor de keuken van zijn toprestaurant het Hof van Cleve. Maar liefst zes van de veertien kandidaten komen uit West-Vlaanderen.

In 'De Keuken van de Meester', een Vlaamse variant op Hell's Kitchen, zoekt Peter Goossens één talent om z'n team in het Hof van Cleve te versterken. De veertien kandidaten zullen worden opgedeeld in twee teams, die tegen elkaar moeten strijden in twee volledig uitgeruste keukens. En bij die veertien zitten maar liefst zes West-Vlamingen.

Studenten

Uit Roeselare komt Geoffrey Leenknecht, uitbater van Huis Fragé op de Grote Markt, maar de enige kandidaat zonder volwaardig koksdiploma. Hij mag zich onder meer meten met drie jonge leerlingen van hotelschool Spermalie. Alexander Deduytsche komt uit Sint-Andries Brugge en liep al stage in verschillende topzaken, Glenn Vandenberghe komt uit Knokke-Heist en leerde de kneepjhes van het vak in Ter Duinen, het hotel-restaurant van z'n ouders. Thomas Iannizi tenslotte komt uit Brugge zelf.

Mama van vijf

Bij de veertien zitten ook drie dames en een ervan is Joke Sap uit Torhout, mama van vijf kinderen en uitbaatster van een feestzaal. Als laatste West-Vlaming is er Fons De Muynck uit Koksijde. Hij deed eerder al ervaring op in Zuid-Frankrijk en werkte al twee jaar in een sterrenzaak.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

>> De Keuken van de Meester, vanaf dinsdag 15 maart op VTM.