Zes voertuigen betrokken bij verkeersongeval

Redactie KW

Op de E40 snelweg tussen Jabbeke en Loppem deed zich zaterdagmorgen even voor 5 uur een verkeersongeval voor waarin zes voertuigen betrokken waren. Het ging om vier personenwagens en twee vrachtwagens.

In eerste instantie was een jeep terecht gekomen in de vangrail van de middenberm. Omdat deze wagen achtergelaten werd met gedoofde lichten op een niet verlichte plaats op de snelweg had een bestuurder van een personenwagen de jeep te laat opgemerkt. Hij trok zijn stuur over en kwam daarbij in aanrijding met een vrachtwagen. Kort nadien kwam een ander voertuig wel tegen de jeep terecht en belandde uiteindelijk op zijn dak in de gracht.

Kort daarna reed nog een vrachtwagen op de niet verlichte jeep in. Daarbij deelde een vierde personenwagen in de brokken.

In totaal vielen bij dit ongeval drie licht gewonden die allen door de dienst 100 naar het ziekenhuis werden overgebracht. Omdat de snelweg na het ongeval vol lag met brokstukkenmoest het verkeer een tijdlang over één rijstrook. Pas rond 7 uur konden de takelwerken beëindigd worden. Omwille van het vroege ochtenduur was er slechts weinig verkeershinder op de snelweg richting binnenland.(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier