Zes maanden voorwaardelijk voor bierfraude

Redactie KW

Een Limburgse bierbrouwer en twee West-Vlaamse drankhandelaars zijn maandag door de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld voor het verkopen van namaak Jupiler en namaak Primus. De drie veroordeelden hebben zes maanden voorwaardelijk gekregen en moeten een schadevergoeding betalen.

Bierbrouwer Jef Cornelissen (58) van brouwerij Sint-Jozef uit Bree en Maurice (78) en Didier Derudder (49), drankhandelaars uit Blankenberge, kregen zes maanden met uitstel. Ze moeten elk ook 1.375 euro boete betalen.

Tussen 2000 en 2005 verkocht C. zijn eigen Pax Pils als Jupiler en Primus aan drankenhandel Derudder. ‘s Zaterdags, als het personeel niet aanwezig was, vulde Maurice Derudder dan de vaten. Een deel van die vaten verkochten vader en zoon aan cafés in de streek. Na een klacht van Inbev en Haacht kwam de fraude aan het licht. Ruim 5.000 vaten valse Jupiler en een groot aantal vaten valse Primus werden verkocht. Inbev kreeg dan ook een schadevergoeding toegekend van 44.787 euro. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier