Zes maanden cel voor man die echtgenote in de bil schoot

Redactie KW

Een 53-jarige Tunesiër uit Wervik werd dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van zes maanden.

Onder invloed van alcohol drong de man op 1 april 2011 de woning van zijn ex-vriendin in Aalbeke binnen. Rachid J. maakte haar duidelijk dat ze die dag zou sterven. Zoals wel vaker kwam het tot een hoogoplopende ruzie.

Volgens de openbaar aanklager, die een effectieve celstraf van drie jaar vorderde, richtte de man een pistool op zijn toenmalige ex, die zichzelf beschermde met een mes. Tijdens de schermutseling ging het wapen af. De kogel belandde in de bil van het slachtoffer. “Hij schoot bewust op zijn vrouw”, sprak de openbaar aanklager.

Oud revolvertje

Volgens de verdediging ging het om een accidenteel gebeuren. Ook de aangestelde wapendeskundige sloot de piste van de toevalligheid niet uit omdat het om een zeer oud revolvertje ging. De rechter herleidde de aanvankelijke kwalificatie van poging moord naar het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen.

Rachid J. moest zich in totaal voor drie dossiers verantwoorden. Zo ging hij zijn zus al eens te lijf met een ijzeren staaf. Intussen zijn de plooien tussen Rachid J. en zijn echtgenote, die door de rechter een schadevergoeding van 1.000 euro kreeg toegekend, gladgestreken. Ze hernieuwden zelfs hun trouwgeloften.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier