Zes maand cel voor uit de hand gelopen caféruzie

Redactie KW

Op 7 augustus 2011 kwam het tot een ruzie tussen de uitbater van een Werviks café en Philippe D. (51) uit Ledegem. Toen Philippe even naar buiten was gegaan om een sigaretje te roken wilde hij toen hij weer binnen was zijn laatste pintje uitdrinken. Dat werd hem geweigerd door de uitbater, die zijn café wilde sluiten. Het kwam tot een discussie en een vechtpartij.

Daarbij zou de beklaagde de uitbater een duw hebben gegeven, waardoor die viel en ernstig werd gekwetst. Ook de vader van de uitbater kwam tussenbeide en deelde mee in de klappen. De verdediging beweerde dat er slechts één duw werd gegeven en dat de beklaagde nu probeerde grof geld te slaan uit de hele zaak, want volgens ingediende doktersbriefjes is de man nog altijd werkonbekwaam. De verdediger had daar zijn twijfels over want het slachtoffer trok intussen al naar Thailand en Colombia.

De beklaagde werd aldrie keer veroordeeld wegens slagen en verwondingen, vandaar dat het openbaar ministerie een effectieve celstraf vorderde. Philippe werd veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 1.100, alle twee effectief. Aan de uitbater moet hij 150 euro schadevergoeding betalen.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier