Zes geseinde personen aangetroffen bij politieactie

Er was weer een pack-actie afgelopen nacht
Redactie KW

Bij een politieactie in de regio Kortrijk zijn onder meer zes gezochte personen aangetroffen. Er zijn ook verboden wapens in beslag genomen en een twintigtal verkeersinbreuken vastgesteld.

De politieactie PACK vond plaats tussen zeven en één gisteravond, en was gericht tegen woninginbraken en voertuiginbraken, illegale internationale drugstrafiek, rondtrekkende dadergroeperingen, garagediefstallen en homejackings, ramkraken en gewapende overvallen. Er was ook verhoogde aandacht voor verkeersveiligheid en het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur.

Grensovergangen gecontroleerd

De politie controleerde langs enkele grensovergangen met Frankrijk en Wallonië, op- en afritten van autosnelwegen en verbindings- en invalswegen aan stadscentra. Ook in diverse woonwijken en industriecentra sloten agenten toegangswegen af en onderwierpen ze het aanwezige verkeer aan een controle.

Verboden wapens in beslag

Tijdens de actie werden 687 personen en 557 voertuigen gecontroleerd. De politie trof zes gezochte personen aan, nam drie
verboden wapens in beslag, trok drie rijbewijzen in wegens strafbare alcoholopname en stelde een pv op voor vijf anderen onder invloed. De agenten stelden daarnaast een twintigtal verkeersinbreuken vast, stelde twee pv’s op voor bezit van softdrugs en één pv voor het bezit van 5 gr cocaine. Drie Roemenen werden gearresteerd, nadat zij in verdachte omstandigheden met inbrekersmateriaal en materiaal om brandstof te stelen werden aangetroffen.

(Belga voor kw.be)

Meer hierover in het WTV-nieuws vanaf 18u00 en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier