Zes artsen vragen vrijspraak voor dood patiënt na morfine

Redactie KW

Zes artsen en twee verpleegkundigen uit Brugge en Oostende hebben voor de rechter in Brugge de vrijspraak gevraagd voor de dood van een patiënt. De man werd gevonden met acht morfinepleisters op zijn lichaam. Bij de beschuldigden zijn onder meer het hoofd van de Pijnkliniek en het toenmalige hoofd van de dienst psychiatrie van het AZ Sint-Jan in Brugge.

Het openbaar ministerie had wegens onvoldoende juridische bewijzen voor allen de vrijspraak gevraagd. De Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent volgde echter het verslag van de wetsarts en oordeelde dat de artsen onvoldoende hebben gecommuniceerd.

In maart 2001 werd de 39-jarige man dood teruggevonden met acht morfinepleisters op zijn lichaam. De artsen worden vervolgd omdat ze die pleisters onnodig zouden voorgeschreven hebben. De twee verplegers staan terecht voor schuldig verzuim.

De man, die ook in psychiatrische behandeling was, raadpleegde verschillende artsen voor chronische pijnen. Hij raakte verslaafd aan pijnstillende morfinepleisters, die hij liet voorschrijven.

Vonnis volgt op 27 oktober. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier