Zeker nog tot oktober zone 30 aan Polenplein in Tielt

Redactie KW

Drie maanden geleden besliste het schepencollege om van het Polenplein in Tielt een tijdelijke zone 30 te maken. Normaal zou die in juni aflopen, maar gezien er nog geen definitieve oplossing voor het Polenplein is, heeft het schepencollege beslist om de maatregel te verlengen tot in oktober.

Begin maart werd de etalage van Parfumerie Elsie al voor de vijfde keer in evenveel jaar tijd geramd door een voertuig. Teveel, vonden de buurtbewoners en ze begonnen een protestactie op Facebook. Met succes, want het schepencollege beloofde meteen actie. Samen met het Agentschap Wegen en Verkeer zouden ze onderzoeken hoe ze het plein konden herinrichten om het veiliger te maken. Tot zolang dat studiewerk bezig is, werd het Polenplein tijdelijk een zone 30. In juni zou de evaluatie volgen.

“Maar we hebben beslist om de maatregel van de zone 30 nog minstens tot oktober te handhaven”, aldus burgemeester Els De Rammelaere. “Donderdag zitten we samen met het Agentschap Wegen en Verkeer om te kijken welke richting we uit gaan. Mogelijk worden de paaltjes aan de parfumerie naar voren geschoven zodat ze tussen fietspad en weg komen te staan, waardoor we meteen het fietspad in de Deken Darraslaan kunnen verlengen tot aan het kruispunt. Vandaag moeten fietsers nog uitwijken voor geparkeerde wagens ter hoogte van de fietsenwinkel, maar mogelijk gaan die parkeerplaatsen verdwijnen. Maar alles is nog onder voorbehoud.”

Ondertussen controleerde de politie al een aantal keren om te kijken of de zone 30 wel wordt nageleefd. Eerst met digitale borden die aan de bestuurders aangaven hoe snel ze reden, later werden ook flitscontroles gehouden. “Maar na amper enkele minuten waren de twee filmrolletjes van de politie al opgebruikt. We nemen dit allemaal mee in onze evaluatie”, aldus schepen van Mobiliteit Birger De Coninck.

(RDC)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier